Helsingin Takila ja Pousu on vuoden 2020 metallirakenne

Uutiset | 23.9.2020

Alutecin toteuttama Sompasaaren ”Uusi Fasadi” on vuoden metallirakenne!

Suomen metallirakenneyhdistyksen jäsenyritykset äänestivät viime vuoden parhaaksi kohteeksi Helsingin Sompasaaressa sijaitsevan As Oy Helsingin Takila ja As Oy Helsingin Puosun, jonne toteutimme muun muassa koko kiinteistön alumiiniovet sekä alakerran liiketilan ikkunat.

Ne olivat kuitenkin perustyötä – isompi ponnistus oli rakennuksen huipun loft-asuntojen noppamaiset osat.

” Toteutimme metalliset parveke- ja ulkoseinäratkaisut. Rakenneratkaisuista tuli etenkin ulkovaipan osalta aika tavalla erilainen kuin ensimmäisessä suunnitelmassa oli tarkoitus. ”

Jukka Vellonen, myynti-insinööri, Alutec

”Mutta tämä on meille Alutecissa kuitenkin aika ominaista. Pyrimme aina vaikuttamaan tekemiseen jo suunnitteluvaiheessa, jotta rakentajan ja meidän kannalta saadaan aikaan toimiva ja ennen kaikkea toteutettavissa oleva ratkaisu. Ensimmäinen suunnitteluversio ei aina välttämättä sellainen vielä ole.”

Kiinteistön korkeimmista osista päädyttiin tekemään betonirunkoiset ja niihin Alutecin alumiinirakenteiset elementtirakenteet. Se nopeutti toteutusta paikan päällä.

As Oy Helsingin Takila ja As Oy Helsingin Puosu

  • Parvekkeilla on ulkopinnassa kiinteä alumiinirakenteinen runko, jossa on ylä- ja alaosan välissä Alutec-parvekelasitus, eli lasijulkisivujärjestelmään integroitiin parvekkeiden kohdalle parvekelasitus.
  • Parvekkeen ja asunnon välinen seinä on myös lasijulkisivujärjestelmää, jossa AC-pintaiset lasit
  • Huoneistojen isot ikkunat ovat myös osa lasijulkisivujärjestelmää

”Se helpotti toteutusta, koska rakentamispaikka oli kaikin puolin haastava, myös logistisesti. Innovaatioita jouduttiin tekemään paljon. Se oli oikeastaan lopulta hankekehitystä, ja useampikin kokous pidettiin arkkitehdin ja työmaahenkilökunnan kanssa”, Vellonen kertoo.

Työ kannatti – arkkitehtoonisestikin loppuratkaisusta tuli näyttävä.

” Onnistuimme toteuttamaan arkkitehdin vision siististi. Rakennuksen ulkonäkö erottuu muusta ympäristöstä, ja siitä tuli oikeastaan fasadi koko Sompasaarelle. ”

Jukka Vellonen, myynti-insinööri, Alutec

.

Alutecilta projektiin osallistui tekijöitä myös suunnittelu- ja asennusorganisaatioista.

Vuoden metallirakenne -kilpailu

Kilpailu järjestetään vuosittain kohteille, joita SMRY:n jäsenyritykset ovat olleet rakentamassa. Jäsenet äänestävät ehdokkaiden keskuudesta voittajan.

Edellinen Seuraava

Liittyvät artikkelit