Ikkunat ja lasiseinät

Alutecin alumiinista ja lasista valmistetut CE-merkityt  ikkunat ja lasiseinät sekä muut tuotteet  antavat mahdollisuuden luoda näyttävät ja turvalliset ratkaisut rakennuksen sisä- ja ulkopintoihin.

Lasi on rakennuksessa turvallisuustekijän lisäksi myös ulkonäkötekijä. Lasista on moneksi ja valitsemalla esim. erilaisia pinnoitteita, kuviointia tai värilaminointeja voidaan lasiseinään saada helposti näkösuojaa, aurinkosuojaa tai lasiseinä voi toimia tehosteena julkisivussa.

Kestävä kehitys

Alutec-lasiseinät valmistetaan aina Hydro CIRCAL -alumiiniprofiileista, jotka ovat vähintään 75 %:sti kuluttajajätealumiinia. Lasiseinissä käyttämiemme profiileiden CO2 -päästöt ovat vain n. 1/4 eurooppalaisesta keskiarvosta ja vain alle viidesosan maailmanlaajuiseen keskiarvoon verrattuna.

Valokatot

Valokatot voivat olla kiinteitä, tai niihin

Lue lisää

Alutec valokatot

Lasimääräykset

Lasirakenteissa, joihin on vaara törmätä, on käytettävä karkaistua tai laminoitua turvalasia. Törmäysvaara on silloin, kun:

  • ikkunalasin alareunan korkeus lattiasta mitattuna on alle 700 mm
  • julkisten tilojen ovissa ja ovien pieli-ikkunoissa lasin alareunan korkeus lattiasta mitattuna on alle 1,5 metriä
  • portaan laskeutumissuuntaa vastapäätä olevan ikkunan lasin korkeus porrasaskelmasta tai lepotasosta mitattuna on alle 1,5 metriä
  • laminoitua lasia on ehdottomasti käytettävä silloin, kun lasin rikkoontuminen aiheuttaa putoamisvaaran.

Referenssejä

Blogista