Kiiminkipuiston koulu – avain onnistumiseen hyvässä yhteistyössä suunnittelusta lopputarkastukseen

Kiiminkipuiston koulun pääurakoitsija Oulun Rakennusteho luovutti koulun käyttöön virheettömänä. Alutecin konsultointipalvelulla merkittävä lisäarvo projektissa.

Oulussa, Kiimingin keskustassa sijaitsevassa Kiiminkipuiston koulussa käy koulua noin kuusisataa 6.–9.-luokkalaista uudessa ja upeassa koulussa. 2021 valmistuneen koulun toteutus alkoi arkkitehtikilpailulla, ja koulua olivat mukana suunnittelemassa rakennuksen koulun opettajat. 

Koulun pääsuunnittelijana toimi UKI Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsijana Oulun Rakennusteho Oy. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 21,5 miljoonaa euroa. Koulu luovutettiin käyttöön huippulaadukkaasti virheettömänä, onnistuneesti aikataulussa ja budjetissa pysyen.

Alutecin projektimyyjä ennakoi, ehkäisee ja ratkaisee haasteita

Alutec Oy on tehnyt tiivistä ja menestyksekästä yhteistyötä Rakennustehon kanssa jo yli kymmenen vuotta. Kiiminkipuiston kouluun Alutec toimitti ja asensi alumiinisia ikkunoita ja lasiseiniä sekä alumiiniovia. Lisäksi Alutec konsultoi suunnittelijoita ja urakoitsijoita projektin alkumetreiltä lähtien.

Alutecin konsultoinnin avulla pysytään aikataulussa ja vältetään yllätyksiä.

Jukka Vellonen, myynti-insinööri, Alutec Oy

Alutecin myynti-insinööri Jukka Vellonen kertoo, että Alutecin yhteistyökumppaneilleen tarjoama konsultointipalvelu haastavampien rakennusprojektien yhteydessä auttaa ennakoimaan, ehkäisemään ja ratkaisemaan rakennusvaiheen haasteita jo suunnittelupöydällä. Hyvällä yhteistyöllä varmistutaan siitä, että kaikki suunnitelmat ovat varmasti toteutettavissa laadukkaasti loppuun saakka.

– Alutecin konsultoinnin avulla pysytään aikataulussa ja vältetään yllätyksiä. Suunnitteilla olevien ratkaisujen ja niihin liittyvien asioiden huolellinen ja asiantunteva läpikäyminen suunnitteluvaiheessa säästää niin aikaa kuin vaivaa myöhemmissä vaiheissa. Kiiminkipuiston koulun kaltaisissa kohteissa haastavin osuus saattaa olla vaikkapa logistiikka tai esteettömyys ja paloturvallisuusvaatimusten huomioiminen, joten erilaisten järjestelmien vahva tuntemus on tärkeää, Vellonen kertoo.

Kiiminkipuiston koulussa erityistä olivat esimerkiksi koulun aulatilan kaksi yli 40 neliön kokoista lasiseinää sekä isot ikkunat erikoislaseilla. Näiden lisäksi Alutecilta tuli kouluun melkoinen määrä alumiinisia ovia.
– Takana on nyt onnistunut projekti, jossa valmistui näyttävä kohde. Yhteistyö oli erinomaista kaikkien toteuttajien ja arkkitehtien kanssa.

“Löysimme kestäviä, laadukkaita ja kustannustehokkaita ratkaisuja”

Myös arkkitehti Ulla Passoja UKI Arkkitehdeistä muistelee Kiiminkipuiston koulun projektista erityisesti hyvää yhteistyötä.
– Hankintamalli ei ollut perinteinen, vaan asioita kehitettiin toimittajien kanssa. Näin löysimme yhdessä kestäviä, laadukkaita ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Soittelimme suunnitteluvaiheessa paljon Jukan kanssa ja asiat sujuivat hyvin, Passoja kertoo.

– Kompromisseja jouduttiin tekemään, mutta tilalle löytyi hyviä vaihtoehtoja.

Rakennustehon hankintapäällikkö Tommi Mustaniemi ja vastaava mestari Erkki Huovinen antavat projektista kiitosta kaikille yhteistyökumppaneille. He jakavat Rakennustehon onnistumisen uudella liiketoiminta-alueella Kiiminkipuiston koulun nollavirhekohteessa kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa. Koulumaailmassa erilaiset rakennusmääräykset ja tilojen käytettävyys ovat suuressa roolissa, ja Kiiminkipuiston koululla niissäkin onnistuttiin.

Alutecin konsultointipalvelu on ollut Rakennusteholle jo vuosia merkittävä lisäarvo yhteistyössä.

– Yhteisissä projekteissa toimijoiden keskinäinen luottamus ja asiantuntemus on erittäin tärkeää. Rakennusteho ja Alutec ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, joten tunnemme toimijoina toisemme hyvin, ymmärrämme yhteisen kokonaisuuden ja meillä on sujuva tapa toimia, hankintapäällikkö Mustaniemi sanoo.

Logistiikka oli yksi haastavimmista osa-alueista ja vastaava mestari Huovinen on tyytyväinen, että aikataulu piti.
– Jotain yllätyksiä tulee jokaisessa projektissa vastaan, mutta niistä selvitään hyvällä yhteistyöllä. Alutecin prosessi on hioutunut hyväksi, ja he ovat meille hyvä yhteistyökumppani.

Nyt Rakennusteho ja Alutec tekevätkin yhdessä jo seuraavaa projektia. Kempeleen yhtenäiskoulu on vielä paljon Kiiminkipuiston koulua isompi projekti – ja jouhevasti menee tälläkin kertaa.

Referenssejä

Blogista