Alutec parvekeperheeseen sisältyy erilaisia parvekekaidetyyppejä, parvekelasituksia ja muita julkisivua elävöittäviä tuotteita, kuten koristeseinäkkeitä ja aurinkosuojasäleiköitä.

Etusivu > Ammattilaisille

Parveke­tuotteet

Parvekkeella on suuri merkitys rakennuksen arkkitehtuuriin ja asumismukavuuteen kerrostaloissa. Alutec parvekeperheeseen sisältyy erilaisia parvekekaidetyyppejä, parvekelasituksia ja muita julkisivua elävöittäviä tuotteita, kuten koristeseinäkkeitä ja aurinkosuojasäleiköitä.

Parvekekaiteet

Alumiiniset Alutec-parvekekaiteet ovat pitkälle kehitettyjä tuotteita, jotka valmistetaan turvallisuus- ja viranomaismääräyksiä noudattaen omassa tehtaassamme. Parvekekaidejärjestelmällä luodaan näyttäviä ja persoonallisia julkisivuja sekä uudisrakennus- että saneerauskohteisiin.

Kestävät tuotteet

Parvekekaiteidemme suunnittelussa on huomioitu käytännöllisyys: vedenpoisto parvekkeelta, kaiteiden muokattavuus ja liittyminen rakennusrunkoon sekä muut ominaisuudet on hiottu mahdollisimman toimiviksi. Kestävät tuotteet säilyvät muuttumattomina vuodesta toiseen.

Alutec parvekekaiteiden suunnittelussa on huomioitu käytännöllisyys
Alutecin parvekekaidevalikoima on monipuolinen.

Monipuolinen valikoima

Parvekekaidevalikoimamme on suunniteltu mahdollisimman kattavaksi ja monipuoliseksi: kaidejärjestelmästä saadaan muokattua hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja koristepinnoilla, U-profiileilla, käsijohteiden vaihdolla, koristekäsijohteita käyttämällä sekä verhousmateriaalia muuttamalla (esim. lasi, levy).

Parvekekaiteeseen voidaan liittää Alutec parvekelasitus. Kaiteisiin voi myös saumattomasti yhdistellä aurinkosuojasäleikköjä, levyseinäkkeitä ja muita tuotteita, jotka lisäävät parvekkeen näyttävyyttä ja viihtyisyyttä.

Turvallista asumista

Lain mukaan jokaisella parvekkeella tulee olla kaide. Kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500 mm ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa. Kaiteen tulee olla turvallinen ja tarkoitukseensa soveltuva. Kaide voi olla suojakaide tai avokaide.

Oleskelukuorman I katsotaan esiintyvän tiloissa, joiden käyttö edellyttää asumista tai kuormituksen kannalta asumiseen verrattavaa käyttötapaa. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi asunnot, sairaaloiden potilashuoneet, majoitusliikkeiden vierashuoneet sekä niiden aputilat, joihin luetaan myös asuinhuoneistojen säilytystilat.

Jokaisella parvekkeella tulee lain mukaan olla kaide.
Alutec parvekekaidejärjestelmät ovat monipuolisia ja mahdollistavat näyttävien parvekejulkisivujen rakentamisen.

Monipuolinen rakenne

Alutec-parvekekaidejärjestelmän verhousmateriaali voidaan sijoittaa kaidetolppien ulko- tai sisäpuolelle. Alutec-parvekekaiteisiin on saatavilla useita eri profiilivaihtoehtoja, kuten erilaisia käsijohteita. Tarvittaessa suunnittelemme myös kokonaan uuden käsijohteen yhteistyössä arkkitehdin kanssa, jolloin suunnittelijan näkemys kohteen yleisilmeestä säilyy.

Olemme mielellämme rakennuttajan ja pääurakoitsijan apuna jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Yhteistyön aloittaminen jo suunnitteluvaiheessa mahdollistaa näyttävien parvekejulkisivujen toteuttamisen siten, että rakennusvaiheessa vältytään ongelmilta ja rakennuksen käyttövaiheessa vältytään reklamaatioilta.

Kaide- ja lasitusratkaisut kannattaa suunnitella niin, että siinä huomioidaan esim. veden ohjaus poispäin parvekkeelta. Tärkeää on myös, että parvekkeen sisutaminen olisi asukkaalle mahdollisimman helppoa. Myös rakenteisiin törmäämiset ovat asioita, joihin kiinnitetään alkusuunnittelussa huomiota. Hyvällä suunnittelulla säästytään tarpeettoman suurilta rakenteiden välisiltä raoilta ja vältytään esim. ylimääräisten törmäyskulmien tai pellityksen käytöltä.

Testattu laatu

Alutec-parvekekaiteet on testattu Leipziger Institut für Bauphysik -testi-instituutissa saksalaisen TRAVturvamääräysten mukaisesti. Lisäksi kaiteet on testattu Suomessa Eurofinsin toimesta EN 12600 mukaisella heiluritestillä. Parvekekaiteet kiinnitetään turvallisilla ja tukevilla, joko alumiinisilla tai RST-kiinnikkeillä. Kaiteiden verhoilussa käytetään laminoituja. Kaiteiden ja kaidelasien lujuusominaisuudet tarkistetaan jokaisessa kohteessa erikseen.

Alutec-parvekekaiteet on testattu saksalaisen TRAV-turvamääräysten mukaisesti

Blogista

Parvekekaidevaihtoehtomme

Alutec 3 on perinteinen sisäänpäin kääntyvä puitteeton parvekelasitus

Parvekalasitus

Alutec-parvekelasitukset sopivat monipuolisuutensa ansiosta hyvin erilaisiin kerrostalokohteisiin. Parvekelasitus toteutetaan aina mittatilaustyönä ja sen osat on suunniteltu ja valmistettu erityisesti Suomen olosuhteisiin sopiviksi.

Parvekelasit ja parvekelasitus suojaavat parveketta niin pölyltä ja sateelta kuin tuulelta ja melulta ja mahdollistaa parvekkeen ympärivuotisen käytön.

Alutec-parvekelasituksen voi asentaa lähes mille parvekkeelle tahansa: sopivia kiinnityspintoja ovat betoni, teräs, puu ja esimerkiksi Alutec-parvekekaide.

Parvekelasitusvaihtoehtomme

Alutec 3

Perinteinen sisäänpäin kääntyvä

Lue lisää

Alutec 3 parvekelasitus tekee parvekkeestasi mahtavan maisemahuoneen

Alutec 5

Pystypuitteeton sivuille limittäin liukuva

Lue lisää

Alutec 5 on sivulle limittäin liukuva terassi- ja parvekelasitus

Lisätarvikkeet lasitetulle parvekkeelle