Alutec Elegance -tolpaton lasikaide parvekkeelle sopii niin kerros- kuin omakotitaloon

Alutec Elegance

Elegance – tolpatonta tyylikkyyttä. Alutec Elegance -tolpattoman lasikaiteen muotoilussa yhdistyvät skandinaavinen minimalismi ja tekninen toimivuus. Käsijohteen muotoilussa on panostettu erityisesti optimoimaan esteetön näkymä parvekkeelta: sisin näkyvä pinta on vain 10mm korkea.

Tolpaton lasikaide parvekkeelle

Alutec Elegance -tolpaton lasikaide parvekkeelle on toteutettavissa yhdelle, kahdelle tai jopa kolmelle parvekesivulle ilman nurkkatolppien tarvetta. Maksimi kiinnitysävälin ylittyessä kaidetta voidaan jatkaa lisäämällä välikiinnityspiste. Välikiinnitys tapahtuu kaidejärjestelmään kuuluvalla lisätuella.

Elegance-parvekekaide voidaan kiinnittää laatan päältä ja laatan etureuna on mahdollista peittää kaidejärjestelmään kuuluvalla peiteprofiililla. Toinen vaihtoehto on kiinnittää kaiteen alajohde laatan otsapintaan, jolloin lasi verhoilee myös laatan otsapinnan. Laatan ja lasin väliin on mahdollista asentaa teleskooppiprofiili, jolloin laatan otsapintaa ei tarvitse maalata, eikä huoltaa.

Kaiteen ulkonäköön voidaan vaikuttaa esimerkiksi lasin leveyttä muuttamalla: kaiteessa on mahdollista käyttää jopa 2 metrin levyisiä laseja. Lasirakoja jää näin vähemmän ja ääneneristävyyskin paranee.

Alutec Elegance on tolpaton lasikaide parvekkeelle
Elegance-parvekekaiteessa käytetään 4+4 laminoitua turvalasia

Parvekekaiteen lasivaihtoehdot

Elegance-parvekekaiteessa voidan käyttää 4+4 laminoitua turvalasia. Laminoitu lasi rikkoutuu tavallisen lasin tavoin, mutta muovikalvo pitää lasinsirpaleet paikoillaan. Näin lasi pysyy rikkoutuessaankin yhtenäisenä levynä suojaten läpi putoamiselta.

Alutec Elegance -kaiteessa ei käytetä erillisiä lasikiinnikkeitä, joten ulkonäkö säilyy eheänä.

Lasin väliin laminoitavilla erivärisillä kalvoilla on mahdollista vaikuttaa kaiteen ulkonäköön, peittävyyteen ja auringonsuojaan. Opaalilasilla saadaan esimerkiksi näkösuojaa ja kuvioiduilla laseilla vaihtelevuutta.

Elegance-kaiteen kiinnitys

Elegance-kaiteen käsijohteen leveys on 172 mm tai 200 mm ja alajohteen leveys 128 mm. Parvekelaatan reunan tasaisen osan leveys on oltava vähintään 110 mm, jotta kiinnityksen reunaetäisyys täyttyy, eikä ole vaaraa betonin lohkeamisesta. Elegance-kaide kiinnitetään profiilijärjestelmään kuuluvilla seinäkiinnikkeillä parvekkeen pieliseiniin (betoni tai teräs) sekä parvekelaattaan.

Alutec Elegance on tolpaton lasikaide
Alutec Elegance -parvekekaiteen päälle voidaan asentaa Alutec-parvekelasitus

Yhdistäminen parvekelasitukseen

Alutec Elegance -parvekekaiteen päälle on mahdollista asentaa esimerkiksi Alutec 3 -parvekelasitus. Elegance -käsijohde on muotoiltu siten, että parvekelasitukselta valuva vesi ohjautuu ulospäin.

Elegance -käsijohteen sisädimensio on erittäin matala – vain 10 mm. Tämä antaa parvekelasituksen alaprofiilinkin kanssa hyvin matalan vaikutelman ja häivyttää palkkimaista rakennetta parvekkeelta ulos katsoessa.

Yhteensopivat lisätarvikkeet

Yhteensopivat tuotteet

Alutec 5

Pystypuitteeton sivuille limittäin liukuva

Lue lisää

Alutec 5 on sivulle limittäin liukuva terassi- ja parvekelasitus

Alutec 3

Perinteinen sisäänpäin kääntyvä

Lue lisää

Alutec 3 parvekelasitus tekee parvekkeestasi mahtavan maisemahuoneen

Muut vastaavaat tuotteet

Referenssejä

Blogista

Alutec Elegance parvekekaidetta myyvät kouluttamamme jälleenmyyjämme ympäri Suomen. Sovi maksuton suunnittelukäynti.

Tekniset tiedot

  • Tolpaton kaide parvekkeelle
  • Kaiteessa käytetään 4+4 laminoitua turvalasia

Maksimijännevälit

Parvekkeen sijainti rakennuksessaML 0ML 2ML 3
Keskialue3,9 m4,1 m4,4 m
Nurkka-alue4,1 m4,3 m4,5 m

Alutec Elegance-kaiteen maksimijännevälit eri maastoluokissa, parvekkeen sijainti max.n 10 m korkeudessa

Alutec Elegance -parvekekaiteen leikkauskuva