Lasitus muutti terassin viihtyisäksi oleskelutilaksi

Eveliina ja Toni Arposen lasitettu terassi on nykyään paikka, jossa koko perhe kissoja myöten viihtyy niin arkena kuin juhlahetkinäkin.

Oulunsalolaisten Eveliina ja Toni Arposen kodissa terassi on nykyään paikka, jossa viihdytään niin arkena kuin juhlahetkinäkin. Alutec-terassilasituksen ansiosta siitä on saatu monikäyttöinen tila, joka palvelee olohuoneen jatkeena.

”Terassilla voi nyt oleskella säästä riippumatta, ja lämmittimen avulla siellä tarkenee vielä pitkälle syksyynkin”, Toni Arponen kertoo.

Vuonna 2000 rakennetun paritalon terassi ja yläkerran parveke olivat aiemmin suurimman osan vuodesta vähällä käytöllä. Arposen mukaan toiveena oli saada oleskeluun sopiva tila, jossa myös talon kissat voivat liikkua vapaasti. Toimiva ja laadukas ratkaisu löytyi Alutecilta:

”Työni puolesta minulla oli jo ennestään hyvät kokemukset Alutecin tuotteista ja palveluista, joten oli helppo päätös hankkia lasitus suoraan heiltä.”

”Alumiini on materiaalina huoltovapaa, ja sillä on pitkä käyttöikä. Niin pitkään kuin talo pysyy pystyssä, terassikin pysyy kunnossa.”

Toni Arponen

Terassin vanha kansilaudoitus purettiin, ja tilalle rakennettiin uusi kansi helppohoitoisesta lehtikuusesta. Samalla saatiin terassin reunalle ryhdikkyyttä tuova lisäaskelma. Terassin ympärille ja yläkerran parvekkeelle asennettiin alumiinipuitteiset lasiseinät.

”Alumiini on materiaalina huoltovapaa, ja sillä on pitkä käyttöikä. Niin pitkään kuin talo pysyy pystyssä, terassikin pysyy kunnossa”, Arponen toteaa.

Terassille saatiin lisätilaa jatkamalla kattoa Alutec Vista -lasikattojärjestelmällä.

Ratkaisu moneen ongelmaan

Terassin monikäyttöisyyttä lisää se, että seinät saa helposti avattua liu’uttamalla lasit syrjään. Näin siellä on miellyttävää oleskella myös kesähelteillä. Lukittavat ovet tuovat turvaa ja huolettomuutta, ja tarvittaessa terassille saa näkösuojaa verhoilla. Alumiiniprofiiliin on helppoa kiinnittää verhokiskot esimerkiksi vahvalla kaksipuolisella teipillä.

Lasituksen etuihin kuuluu, että sekä terassi että parveke pysyvät kuivina ja siisteinä ympäri vuoden. Myös talviaikaiselle varastointiongelmalle on saatu heittää hyvästit, sillä kalusteet voivat olla paikoillaan ympäri vuoden.

”Kesällä ovi on auki olohuoneesta lasiterassille, ja kissat saavat vapaasti kulkea. Ne ovat viihtyneet siellä oikein hyvin.”

Toni Arponen

Arponen mainitsee vielä yhden käyttötavan, joka kylmänä vuodenaikana helpottaa näppärästi säilytysongelmia: lasitettu terassi toimii myös jääkaapin jatkeena, kun vaikkapa joulun aikaan tarjoiltavaa on tavallista enemmän.

Ennen kaikkea parveke ja terassi palvelevat nyt suuren osan vuodesta viihtyisinä oleskelutiloina, joissa vaikkapa ruokailu sujuu ilman ötököistä aiheutuvaa harmia. Myös talon nelijalkaisille asukkaille uudistus on ollut mieleen.

”Kesällä ovi on auki olohuoneesta terassille, ja kissat saavat vapaasti kulkea. Ne ovat viihtyneet siellä oikein hyvin”, Arponen kertoo.

Referenssejä

Blogista

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

Asiantuntevat jälleenmyyjämme ympäri Suomen suunnittelevat kanssasi kotiinne ja perheenne tarpeisiin sopivan lasituksen. Tarvittaessa voitte myös saada koko terassin rakennettuna perustuksista asennukseen saakka avaimet käteen -periaatteella.