Alumiinilasi­seinät ja julkisivut

CE-merkityt Alutec-lasiseinät mahdollistavat avarien ja valoisien lasipintojen toteuttamisen energiatehokkaasti.

Lasiseinämme täyttää C3-määräysten mukaisen U-arvon. Lasista ja rakenteesta riippuen voidaankin päästä jopa alle 0,7 W/m2K U-arvoon.

Käyttämämme alumiinirakenteet soveltuvat niin pienten kuin suurien lasiseinien toteuttamiseen sekä rakennusten julkisivuissa että sisätiloissa. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi

  • rakennusten lasijulkisivut
  • porrashuoneiden ikkunat, lasiseinät
  • liiketilojen ulko- ja sisäikkunat
  • ikkunanauhat
  • kookkaat yksittäiset ikkunat

Lasiseinät ovat yleensä itsekantavia ja ne tuetaan rakennusrunkoon. Runkoprofiilien leveys on 50 mm syvyyden vaihdellessa paikan mukaan (esim. 35 mm – 300 mm). Runkoprofiilien vahvuudet suunnitellaan tapauskohtaisesti, jolloin ne varmasti täyttävät asetetut vaatimukset. Mitoituksessa otetaan huomioon rakennuspaikkakohtainen tuulenpaine (maastoluokitus ja ikkunan tai lasiseinän sijainti rakennuksen julkisivussa) ja lasipaino.

Lasiseinäjärjestelmään on mahdollista valita pintalistoja laajasta valikoimasta. Erilaisilla pintalistoilla voidaan vaikuttaa lasiseinän ulkonäköön helposti ilman, että muutos vaikuttaa lasiseinän muihin ominaisuuksiin.

Alutec -lasiseinä ylittää ilman- ja sateenpitävyysvaatimukset selvästi. Lasina käytetään 3k-lasia ja kyntetila on tuuletettu. Esimerkiksi alumiiniovet, avattavat alumiiniikkunat ja savunpoistoluukut on helppo liittää tiiviisti lasiseiniin. Valmistamme lasiseinät myös paloluokiteltuina.

Kestävä kehitys

Valmistamme aina lasiseinät Hydro CIRCAL -alumiiniprofiileista, jotka ovat vähintään 75 %:sti kuluttajajätealumiinia. Lasiseinissä käyttämiemme profiileiden CO2 -päästöt ovat vain n. 1/4 eurooppalaisesta keskiarvosta ja vain alle viidesosan maailmanlaajuiseen keskiarvoon verrattuna.

Muut vastaavat tuotteet

Valokatot

Valokatot voivat olla kiinteitä, tai niihin

Lue lisää

Alutec valokatot

Referenssejä

Blogista