Alumiiniulko-ovet

Alutec alumiiniulko-ovet valmistetaan aina asiakkaan toivomusten ja mittojen mukaan. Ovet voidaan liittää esimerkiksi Alutec-ikkunaan tai Alutec-lasiseinään.

Alutec alumiiniulko-ovi Liminganpuiston koulu

Alutec-alumiiniulko-ovet ovat aina CE-merkittyjä. Ovet valmistetaan korkeaeristetystä 2086 -järjestelmästä, jolla on erittäin hyvät tiiveys- ja u-arvot. Ovet soveltuvat käytettäväksi niin julkisrakennuksiin, kuten sairaaloihin tai kouluihin, kuin myös liiketiloihin ja kerrostaloihinkin. Alumiiniovi on kestävä, mutta kevyt käytössä, joten se sopii erinomaisesti myös pienemmille käyttäjille, kuten päiväkoteihin.

Ovet pintakäsitellään yleensä joko anodisoimalla tai pulverimaalaamalla. Pulverimaalaus ja anodisointi antavat alumiinille kestävän pinnan, joka säilyy muuttumattomana vuodesta toiseen. Alumiiniovi ei hilseile eikä ruostu, joten se on pitkäaikainen sijoitus rakennuksen näkyvimpään kohtaan: sisäänkäyntiin.

Alumiininen ulko-ovi

Ulko-ovet voivat olla esimerkiksi yksi- tai kaksilehtisiä ja aueta joko sisään- tai ulospäin. Ne voidaan liittää Alutec-ikkunaan, joka antaa parhaan tiiviyden ja lämmöneristyksen, tai esimerkiksi Alutec-lasiseinään. Ovijärjestelmä soveltuu 1k-, 2k- tai 3k-laseille. Lasin sijaan ovien aukkoihin voidaan asentaa myös Alutec umpiosa, johon asennetaan ulko- ja sisäpintaan esim. alumiini- tai RST -pelti.

Ovien suorituskykyä voidaan parantaa valitsemalla oven lasiksi esim. äänieristyslasin. Oven rakennehäviö huomioiden Alutec -alumiiniulko-oven äänieristävyys voi olla jopa Rw 44 dB.

Ulko-ovet voidaan valmistaa myös esim. murtosuojaluokitettuna tai vaikkapa auringonenergiaa vähemmän sisään päästävinä.

Alutec alumiiniovet

Ovessa on vakiona kaksinkertaiset integroidut huullokset ja tiivisteet. Sisäpuolen paksu lasitustiiviste eristää lasin reuna-alueen ja tiivistää kyntetilan, jolloin sitä ei tarvitse erikseen saumata.

Lasitustiivisteiden matalat reunat tekevät valoaukosta mahdollisimman suuren. Umpiosien mustat kumitiivisteet ovat lähes näkymättömät.  Oviprofiilit jiirataan ja liitetään toisiinsa kulmaliitoskappaleilla ja ruuvikiinnityksellä jolloin jonkin oven osan vaurioituessa voidaan vain vaurioitunut osa vaihtaa. Ovensulkijat, saranat ja painikkeet asennetaan aina kuormaa jakavilla heloilla.

Jokainen ovi valmistetaan asiakkaan toivomusten ja mittojen mukaan ja oven suunnittelija voikin vaikuttaa itse oven designiin. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi

  • lasilistojen muotoilu
  • ulko- ja sisäpintojen käsittely erivärisiksi
  • E30, EI230 ja EI260
  • leveämpi moduulioviprofiili, johon mahtuvat niin erikoislukko kuin kulunvalvontalaitteet
  • decoral -pintakäsittely, joka mahdollistaa alumiinioven valmistamisen puuoven näköisenä

Kestävä kehitys

Valmistamme kaikki ulko-ovemme aina Hydro CIRCAL -alumiiniprofiileista, jotka ovat vähintään 75 %:sti kuluttajajätealumiinia. Käyttämiemme profiileiden CO2 -päästöt ovat vain n. 1/4 eurooppalaisesta keskiarvosta ja vain alle viidesosan maailmanlaajuiseen keskiarvoon verrattuna.

Referenssejä

Blogista

Yhteensopivat tuotteet

Muut vastaavat tuotteet

Palosisäovet

Alutec sisäpalo-oville on myönnetty Eurofinns

Lue lisää

Sisäovet

Alutec-sisäovet ja -liukuovet valmistetaan 50 mm

Lue lisää

Paloulko-ovet

Alutec valmistaa CE-merkittyjä EI230- ja EI260

Lue lisää

Alutec ulkopalo-ovet