Palosisäovet

Palo-ovet vähentävät henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pidentävät poistumisaikaa, hidastavat palon leviämistä ja säästävät ihmishenkiä.

Alutec sisäpalo-oville on myönnetty Eurofinns hyväksyntä tyyppihyväksyntäasetuksen mukaisuudesta. Sisäovia ja sisäpalo-ovia ei voi toistaiseksi CE-merkitä, koska sisäovilta puuttuu harmonisoitu tuotestandardi. Hyväksyntä tyyppihyväksyntäasetuksen mukaisuudesta vastaa käytännössä aikaisemmin voimassa ollutta tyyppihyväksyntää.

Palo-ovissa sekä rakenteen maksimi- että minimikoko on rajoitettu teknisen hyväksynnän mukaiseksi. Maksimi- ja minimikokoja ei saa ylittää, koska rakenteet on testattu palon kestolle tiettyjen kokojen mukaan. Myös lasien ja umpiosien kokoja on rajoitettu.

EI2 -luokkien palo-ovissa käytetään aina useampia palonsuojakerroksia sisältäviä, kirkkaita laseja. Palo-ominaisuus näkyy tuotteessa ainoastaan paloluokan osoittavassa hyväksyntäkilvessä.

EI230- ja EI260-luokan palosisäovissa oven tulen vastakkaisen pinnan lämpötilan nousu ei saa olla keskimäärin suurempi kuin 280 °C, eikä missään kohdassa suurempi kuin 330 °C. Lämpötilan nousua ei oteta huomioon ovilevyn 100 mm:n levyisillä reuna-alueilla eikä enintään 100 mm:n levyisessä karmissa.

Käyttämissämme EI-luokan palolaseissa on useampia palonsuojakerroksia. Ovet ovat sisäkäyttöön tarkoitettuja osastoivia palo-ovia. Oveen ei saa kiinnittää palavaa materiaalia, kuten verhoja tai sälekaihtimia.

Kestävä kehitys

Valmistamme palosisäovemme aina Hydro CIRCAL -alumiiniprofiileista, jotka ovat vähintään 75 %:sti kuluttajajätealumiinia. Käyttämiemme profiileiden CO2 -päästöt ovat vain n. 1/4 eurooppalaisesta keskiarvosta ja vain alle viidesosan maailmanlaajuiseen keskiarvoon verrattuna.

Muut paloluokitellut tuotteet

Paloulko-ovet

Alutec valmistaa CE-merkittyjä EI230- ja EI260

Lue lisää

Alutec ulkopalo-ovet

Referenssejä

Blogista