Paloikkunat ja palolasiseinät

Palorakenteita hankittaessa on tärkeää valita vain testattuja ja tyyppihyväksyttyjä palorakenteita, koska vain ne antavat toimintavarmuuden tulipalon sattuessa.

Alutec Oy valmistaa myös eri paloluokkien kiinteitä ikkunoita ja lasiseiniä sisä- ja ulkokäyttöön. Tuotteet voidaan suunnitella näyttämään aivan samoilta kuin tavallisetkin alumiini-ikkunat ja lasiseinät, jolloin ne sulautuvat hyvin muiden ikkunoiden ja seinien joukkoon. 

Valmistamamme EI30 ja EI60-paloluokan ulkopalolasiseinät ovat sertifioituja. Kiinteät rakenteet testataan eri testausstandardin perusteella kuin palo-ovet. Kiinteiden palorakenteiden rakennuspaikkakohtainen hyväksyttäminen ei ole mahdollista pelkällä palo-oven hyväksynnällä. Tämän vuoksi Alutec on hankkinut kiinteille palorakenteille erillisen sertifikaatin. Palorakenteeseemme voidaan toteuttaa lasi – ja umpiosia.

Paloikkunoiden ja palolasiseinien käyttöön vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen sijainti toiseen taloon näiden ja poistumistie lasiseinän lähellä. Otamme tällaiset tekijät huomioon jo tarjouslaskentavaiheessa ja kerromme millaisia toteutusmahdollisuuksia ja käytännön vaatimuksia asiaan liittyy.

Kestävä kehitys

Alutec-paloikkunat ja palolasiseinät valmistetaan aina Hydro CIRCAL -alumiiniprofiileista, jotka ovat vähintään 75 %:sti kuluttajajätealumiinia. Käyttämiemme profiileiden CO2 -päästöt ovat vain n. 1/4 eurooppalaisesta keskiarvosta ja vain alle viidesosan maailmanlaajuiseen keskiarvoon verrattuna.

Muut paloluokitellut tuotteet

Paloulko-ovet

Alutec valmistaa CE-merkittyjä EI230- ja EI260

Lue lisää

Alutec ulkopalo-ovet

Blogista