Hotelli Iso-Syötteen alumiini-ikkuna ja lasiseinät

Tunturihotelli Iso-Syöte sijaitsee Suomen eteläisimmän tunturin laella. Ympäröivä luonto kaikessa komeudessaan on erottamaton osa sen tarjoamaa elämystä. Alutecin tuotantoa ovat kaikki hotellin lasiseinät sekä alumiiniovet ja -ikkunat.

Maisema on osa hotellielämystä

Tunturihotelli Iso-Syöte sijaitsee Suomen eteläisimmän tunturin laella. Ympäröivä luonto kaikessa komeudessaan on erottamaton osa sen tarjoamaa elämystä.

”Tämä on ainutlaatuinen paikka ja ainutlaatuinen maisema”, toteaa yrittäjä ja hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi.

Ainutlaatuinen on itse rakennuskin design-huoneineen ja sviitteineen, näköalaravintoloineen, kokoustiloineen ja kylpyläosastoineen. Nykyiseen loistoonsa hotelli on yltänyt yllättävän ja traagisenkin käänteen kautta.

Vuoden 2018 joulukuussa tulipalo tuhosi ravintolan, vastaanoton sekä huoltotiloja. Takaisku merkitsi kuitenkin samalla uutta alkua. Iso osa hotellia rakennettiin uusiksi, ja samalla uudistettiin myös palossa säästyneet majoitustilat. Kaikkiaan hotellissa on 45 huonetta tai sviittiä sekä 36 mökkiä.

Hotellista avautuvat näkymät pääsevät nyt oikeuksiinsa suurten maisemaikkunoiden ja lasiseinien ansiosta. Niiden toimittamisesta on vastannut Alutec Oy, jonka tuotantoa ovat kaikki hotellin lasiseinät sekä alumiiniovet ja -ikkunat. 

Uudistunut hotelli on kerännyt paljon kiitosta ja huomiota. Nykyisessä asussaan sen tilat tarjoavat entistäkin vaikuttavamman elämyksen.

”Myös isoista ikkunapinnoista on tullut asiakkailta hyvää palautetta ja ihailevia kommentteja.”

Juha Kuukasjärvi

Näköalapaikka luo vaativat olosuhteet

Alutec on aiemmin toimittanut lasiseinät sekä lasikaton myös hotellin nimekkäimpään sviittiin, komealla näköalalla varustettuun Kotkanpesään. Sviitti on valittu maailman romanttisimpien hotellihuoneiden joukkoon.

Kun rakennus sijaitsee korkealla tunturissa, rakenteisiin ja materiaaleihin kohdistuu paljon vaatimuksia. Sääolojen suuretkin vaihtelut ovat tässä ympäristössä tavallisia.

”Täällä voi olla kuumaa auringonpaistetta, rajua vesisadetta ja kovaa pakkasta. Rakennuksen pitää kestää myös kovia tuulikuormia”, Kuukasjärvi toteaa.

Alutec Oy valikoitui hotelliuudistuksessa kumppaniksi, sillä kokemusta yhteistyöstä oli jo pidemmältä ajalta. Tälläkin kertaa yhteistyö toimi Kuukasjärven mukaan hyvin ja mutkattomasti suunnittelusta viimeistelyyn saakka.

”Kun kyseessä on yksityinen toimija, on helppoa neuvotella suoraan johdon kanssa. Konsultointi on mutkatonta myös silloin, kun pitää löytää erikoisempia ratkaisuja.”

Juha Kuukasjärvi

Referenssejä

Blogista