pystypuitteeton terassilasitus

Vuoden 2024 terassitrendejä

Blogi | 26.3.2024

Uutta terassia suunnitellessa, tai olemassa olevaa kehittäessä, tuoreet trendit näkyvät valinnoissa. Terassin monipuoliseen ja helppoon käytettävyyteen sekä aikaa kestäviin tuote- ja materiaaleihin on vuonna 2024 uusiakin ratkaisuja valittavissa.

Terassin lasielementtiin integroidut verhot

Alutec Premium-terassilasitus

Verhot sisältävä lasitusratkaisu on kehitetty terassikäyttäjien toiveesta. Toiveena oli välttää lasia vasten heiluvat kaihtimet, laseja avattaessa verhojen jääminen lasista erillisenä elementtinä kulkutielle, ja kaihtimista roikkuvista säätönaruista ja -kepeistäkin haluttiin päästä eroon.

Käytännöllisessä innovaatiossa pystypuitteisiin lasikohtaisesti asennettavat vekkiverhot siirtyvät avattavan lasielementin mukana ja verhoja voi liu’uttaa ylhäältä ja alhaalta haluamalleen korkeudelle. Näin saadaan näkösuojaa tai kesäpäivän auringonpaahde estettyä halutulta korkeudelta. Pystypuitteet ovat vain 30 leveät, mutta rakenne on erittäin tukeva ja toimii erinomaisesti korkeissakin lasituskohteissa.

Alutecin Premium-terassialasitus on markkinoiden ainoa ratkaisu, jossa terassikäyttäjien kaikki verhojenkin käytettävyyden toiveet on huomioitu.

Suomi on siirtynyt harmaasta mustiin puitteisiin ja puurunkoratkaisuihin

lasiterassi

Aiemmin terassilasitus haluttiin harmailla puitteilla, mutta nyt mustat puitteet ovat selkeästi suosituin valinta.
Terassirungon trendimateriaali on puu, ja tarkemmin lämpötila- ja kosteuseroissa vääntymätön liimapuupalkki. Puu runkomateriaalina mahdollistaa kausivalojen tai esimerkiksi riippukeinun helpon itsekiinnittämisen terassille. Lisäksi puurunko voidaan maalata yhteneväiseksi talon kanssa.

Käsittelyvapaa Kivipuu on luonnon oma kestopuu

Kivipuu on syrjäyttämässä Siperian lehtikuusen terassin pintamateriaalina. Kivipuu on käytännössä huoltovapaa. Sitä ei tarvitse öljytä eikä se lahoa. Se on myös myrkytön ja se valmistetaan luonnon oman fossiloitumisprosessiin perustuen. Raaka-aineena käytetään kotimaista mäntyä. Ajan myötä Kivipuu harmaantuu Siperian lehtikuusen tapaan.
Kivipuusta voidaankin puhua luonnon kestopuuna, joten sen nouseva suosio on ymmärrettävää. Ekologisuus on tärkeä arvo myös terassia toteutettaessa.

Tulisija ja poreallas terassilla fiilistelyyn

Alutec terassi porealtaalla

Totuttujen kalusteiden lisäksi terasseja varustellaan yhä useammin myös tulisijalla ja porealtaalla. Kiertoilmatakan tai kamiinan hankintaa terassille kannattaakin harkita jo terassilasituksen suunnittelun yhteydessä. Tulisijan hormin läpivientireikä tehdään lasiin tehtaalla terassilasien muun valmistuksen yhteydessä.

Terassin poreallas on saavuttanut suosiota terassin käytön monipuolistamisessa. Mikäs se mukavampaa kuin tiirailla terassin porealtaasta lasikaton läpi tuikkivaa tähtitaivasta!

Haave ja idea riittävät – ammattilainen auttaa

Terassit toteutetaan aina yksilöllisesti palvellen. Asiantuntijamme auttaa juuri sinun näkemystesi ja tarpeittesi täyttämisessä käymällä kohteessa paikan päällä. Saat yksityiskohtaista tietoa lasitusvaihtoehdoista ja mahdollisuuksista laajentaa asunnon olotilaa terassille. Riittää, kun sinulla on haave terassista ja ideat sen käytöstä. Yhdessä keskustelemalla löydämme sinulle parhaan ja kestävän ratkaisun.

Oulun alueella sijaitsevan terassin lasituksen tai rakentamisen perustuksineen saat alulle, kun otat yhteyttä Markkuun tai Sampoon:

Muun Suomen Alutec-jälleenmyyjämme löydät täältä:

Tutustu vuoden 2024 terassitrendeihin:

Edellinen Seuraava

Liittyvät artikkelit