Talven terassilasitus

Terassi kannattaa lasittaa talvella

Blogi | 5.12.2023
Talven terassilasitus

Terassin talvilasitus onnistuu samalla tavalla kuin kesällä tapahtuva lasitus. Ainoa ero kesälasitukseen verrattuna on talvilasituksesta saatavat hyödyt.

 • toimitusaika on lyhyempi
 • mahdollinen talvitarjous alentaa hintaa
 • rakennuslupahakemus menee kevät- ja kesäaikaan verrattuna nopeammin läpi

Ei ole olemassa terassia, jota emme voisi talvella lasittaa!

Talven terassilasitus

Näin homma etenee:

 • Tilaat ilmaisen suunnittelukäynnin, jolloin asiantuntijamme käy paikan päällä keskustelemassa kanssasi ja määrittämässä kannaltasi parhaan ratkaisun.
 • Kohteen mitat, tekniset vaatimukset ja sinun näkemyksesi huomioiden saat tarjouksen. Samalla ilmoitamme arvion, millaisella aikataululla asennus voi tapahtua.
 • Tilattuasi lasituksen, saat tilausvahvistuksen ja tarkan asennusaikataulun, jonka olemme kanssasi sopinut.
 • Asennuspäivänä asennusryhmä tuo materiaalit mukanaan, ellei tavara ole saapunut asiakkaalle jo ennakkoon kuljetusliikkeen toimesta. Kovalla pakkasella asennus voi olla hieman hitaampaa, mutta se ei aiheuta sinulle lisäkustannuksia. Sinulta toivomme vain, että olet siivonnut lasitettavan terassin lumesta ja jäästä.

Entä jos terassille pitää tehdä perustukset?

Ei hätää. Poikkeustapauksia lukuun ottamatta perustustyöt onnistuvat myös talvella. Käytämme terassien perustuksessa reilusti routarajan alapuolelle yltäviä parimetrisiä ruuvipaaluja. Terassi pysyy jämäkästi paikallaan, eikä roudan aiheuttamia liikkumisvaurioita tarvitse pelätä. Kysy terassin perustustöitä lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Pitääkö terassin toteuttamiseen hakea rakennuslupa?

Käytännöt vaihtelevat kohteen sijaintikunnan mukaan. Joissakin kunnissa riittää toimenpideilmoitus, toisissa pitää hakea rakennuslupaa.  Kysy rakennusluvan hakuun neuvoja ja apuja jälleenmyyjältäsi.

Talvella toteutettu lupahakemus tasoittaa myös rakennusvalvonnan työkuormaa. Hakemus menee kevät- ja kesäsesonkia nopeammin läpi, ja voit nauttia lasitetusta terassista jo kevättalvella, kun myöhemmin asiaan heränneet odottavat lupajonossa oman asiansa edistymistä.

Kerros- tai rivitalon ollessa lasituskohteena, kiinteistöyhtiö antaa luvan.

Kantaako terassille asennettava lasikatto lumikuormaa?

Kyllä kantaa. Kukaanhan ei tiedä ennakkoon talvien lumimääriä ja kattoihin kohdistuvaa painorasitetta. Siksi pelaamme varman päälle. Teemme kattorakenteet tukevasta materiaalista ja kattoniskat asemoidaan tarpeeksi lähekkäin, terassin syvyys huomioiden. Katon lasi on tukevaa 8 mm:n karkaistua lasia.

Isompien kohteiden tai jyrkän katon olleessa kyseessä, käytämme kattolasituksessa konenostimia. Ja talvi on työkoneen kannaltakin paras ajankohta. Talvella nostin ei painu jäätyneeseen maahan, mikä vähentää nostamisesta mahdollisesti koituvia jälkiä.

Miksi talviterassi on hyvä ratkaisu?

Avoterassi on talvella käyttämätön tai vajaakäytöllä oleva tila. Terassin lasituksella on useita hyviä puolia.

 • terassikalusteita ei tarvitse viedä talveksi erilliseen suojaan
 • terassista tulee nautittava lisäolohuone jo kevätauringon alkaessa lämmittämään
 • lasitus suojaa talon rakenteita ja säästää myös talon lämmityskustannuksissa
 • kiinteistön arvo nousee
 • lasitettu terassi on oiva tila lastenvaunuille ja siellä päiväunia nukkuvalle lapselle, myös lemmikeille terassi toimii mukavana lisätilana
 • terassilämmittimellä ja lämpömatolla terassikausi jatkuu usealla kuukaudella
 • mahdollistaa myös ulkoporeammeen asennuksen ja käytön ympärivuotisesti

Kotitalousvähennys

Kotiin tai vapaa-ajan asunnolle ostetusta terassilasituksesta voi saada kotitalousvähennystä, jonka voi vähentää verotuksessa. Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä henkilöä kohden on 2 250 euroa vuodessa, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4 500 € vuodessa. Lasiterassin tilaaja ilmoittaa kotitalousvähennyksen veroilmoituksen yhteydessä.

Tee avoterassista arvoterassi:

Edellinen Seuraava

Liittyvät artikkelit