Alutec Elegance on tolpaton lasikaide parvekkeelle

Valmiina viihtymään lasitetulla parvekkeella?

Blogi | | 31.3.2022

Alutecin parvekelasitus toteutetaan aina mittatilaustyönä ja sen osat on suunniteltu ja valmistettu pohjoisiin olosuhteisiimme sopiviksi. Lasien avulla lähes jokaisesta parvekkeesta saadaan unelmien viihtyisä tila.

Artikkeli on julkaistu Terassimedian aikakausilehdessä Pikkupiha & Parveke 2022, teksti Mira Halonen

Parvekelasit, jotka asennetaan maalis-huhtikuussa, on todennäköisesti tilattu jo talvella. Monet heräävät vasta keväällä esimerkiksi ylioppilasjuhlien lähestyessä, että olisi kiva, jos parveke olisi lasitettu. Silloin on kuitenkin jo liian myöhäistä. Aina kannattaa kuitenkin olla yhteydessä ja kysyä. Alutecin tehtaalla on hyvin kapasiteettia toimittaa tavaraa, enemmän kyse on asentajien aikatauluista. Keväällä heillä alkaa sesonki, vaikka lasituksia voitaisiin asentaa ympäri vuoden. Lasituksen voi toteuttaa talvellakin, ei haittaa vaikka olisi lunta. Se saadaan kyllä pois.

Lasitetun parvekkeen hyödyt

  • Pysyy paremmin puhtaana pölystä ja liasta.
  • Säilyy kuivempana.
  • Tekee sisätiloistakin hiljaisemmat.
  • On turvallisempi paikka lapsille ja lemmikeille kuin avoparveke.
  • Luo mahtavat olosuhteet parvekeviljelyyn.

Parvekelasituksen hankkiminen on helppoa

Joitakin parvekelasituksen hankkiminen voi askarruttaa. Parvekkeella voi olla esimerkiksi sadevesiputki tai pilari. Alutecilla on jälleenmyyjiä ympäri Suomen. He ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka tulevan paikan päälle ja yhdessä asiakkaan kanssa miettivät parhaan ratkaisun tilan lasittamiseksi. Jälleenmyyjllä on myös täysi tehtaan tuki, jolloin kiperimmätkin kohteen saadaan hoidettua. Vain hyvin harvoin on jäänyt jokin tila lasittamatta.

Esimerkiksi hyvin pitkä, mutta kapea parveke voidaan lasittaa pystypuitteettomalla Alutec 5 -lasituksella, jossa lasit liukuvat kiskoilla sivuun sen sijaan, että ne avautuisivat sisään päin kuten Alutec 3:sessa. Tämä antaa paremman mahdollisuuden sisustaa tila mieleisekseen ilman, että kalusteet tai muut parvekkeen sisustuselementit häiritsisivät parvekelasituksen avaamista.

Ota huomioon parvekelasitusta miettiessäsi:

  1. Parvekkeella tulee olla tukeva kaide betonia tai terästä. Kaidetta voidaan tarvittaessa myös vahvistaa.
  2. Pinnan tulee olla mahdollisimman vaakasuora ja tasainen alakiskon eli johteen asennusta varten. Mikäli näin ei ole, tarvittaessa voidaan lisätä esim. asennuskulma.
  3. Parvekkeen yläpuolella tulee olla kattorakenne, johon lasituksen yläreuna voidaan kiinnittää.

Aurinko- ja näkösuojaa lasitetulle parvekkeelle

Suosiossa ovat pystyupuitteettomat parvekelasitukset, jolloin maisema ei kärsi ja lasien hoitokin on helppoa. Tarvittavat alumiiniprofiilit saa tilattua itselleen mieluisassa sävyssä. Idean voi napata vaikka talon julkisivusta.

Myös laseihin on olemassa muutama erisävyinen vaihtoehto. Esimerkiksi niin sanottu maitolasi antaa mukavaa näkösuojaa. Tässä kannattaa tosin ottaa huomioon, että mikäli asuu taloyhtiössä, saattaa lasitukselle olla määräyksiä, joita tulee noudattaa. Autamme niissä ja kaikissa lupa-asioissa, kuten toimenpideluvissa tarvittaessa. Asiakkaan tehtäväksi jää vain viihtyminen lasitetulla parvekkeella.

Näkö- ja aurinkosuojaa Alutecin lasitetulle parvekkeelle saa erilaisilla verhoratkaisuilla kuten vekkiverhoilla.

Edellinen Seuraava

Liittyvät artikkelit