Lasitettu terassi liittyy saumattomasti pihaan

Terassielämää parhaimmillaan

Blogi | | 15.4.2022

Lasitetun terassin liittyminen saumattomasti pihaan ja puutarhaan niin visuaalisesti kuin toiminnallisesti kertoo ammattilaisen osaamisesta ja takaa laadukkaan terassielämän. Avainasemassa on kuitenkin, että asukas osaa visioida ja tuoda toiveensa esiin suunnitteluvaiheessa.

Artikkeli on julkaistu Terassimedian aikakausilehdessä Terassi ja Pihaopas 2022, teksti Mira Halonen

Terassielämä suojassa säältä, mutta kuitenkin lähellä luontoa, on noussut suomalaisten suursuosikiksi. Terassilasituksia ja lasiterasseja rakennetaan paljon niin olemassa olevien talojen yhteyteen kuin uudisrakennuksiin.

”Joskus omia toiveita voi olla vaikea hahmottaa, jos talo on vasta rakennusvaiheessa, mutta silloinkin se kannattaa. Jotta terassi olisi onnistunut ja mieluinen käyttää, visiointi tulevasta terassielämästä on avainasemassa.”

Henna Östberg, Alutec

Itseltä voi kysyä esimerkiksi, onko terassin lähellä grillipaikka, ja haaveena on nauttia ruokailusta lasien suojassa? Olenko innokas viljelijä, jolloin tilan tuulettuminen ja tarvikkeiden saaminen tilaan helposti voi olla tärkeää. Tuleeko tilaan tulisija syysiltojen seurusteluhetkiä varten, jolloin tarvitaan aukko hormille, tai poreallas, jonka takana voikin olla kiinteä lasiosuus?

Idea!

Yhä suositumpia ovat täysin talosta erillään olevat terassisaarekkeet, joissa voi ihailla auringonlaskua järvenrannassa tai kuunnella lintuja keskellä vehreää puutarhaa.

Vinkki!

Jos lasituksessa halutaan muuttaa jotain jälkikäteen, hyvästä ennakkosuunnittelusta huolimatta, kannattaa kysyä muutoksen mahdollisuutta lasituksen toteuttajalta. Tyypillisiä tarpeita ovat oven liukkumissuunnan muuttaminen tai lukon lisääminen jälkikäteen.

Kun sitten paikalle kutsutaan myyjä käymään, nämä toiveet tulee esittää hänelle. Myyjä osaa kysyä tarpeellisia lisäkysymyksiä ja ottaa huomioon esimerkiksi rakennuksen erityispiirteet.

Voi olla, että terassin kohdalta puuttuu kokonaan katto, mutta se ei ole ongelma. Tilaan voidaan toteuttaa lasikatto Alutec Vista -kattojärjestelmällä. Jos terssi taas on korkealla eli pudotus maahan on yli puoli metriä, otetaan suunnitelmaan mukaan kaide, jolloin alapuoli on kiinteä suojakaide ja yläpuoli voi olla avattava.

Voi olla jopa niinkin, että koko terassi vielä puuttuu. Siihenkin on ratkaisu. Alutec-jälleenmyyjät ympäri Suomen toteuttavat tarvittaessa koko terassin perustustöistä alkaen. Oikeanlainen lasitusratkaisu löytyy, kun vain kutsuu myyjän paikalle. Silloin hän osaa suositella oikeita tuotteita asiakkaalle. Kannattaa siis rohkeasti ideoida.

”Pientalojen terassiunelmien toteuttamisessa on aina kyse räätälöinnistä ja jokainen lasitus tehdään mittatilaustyönä asukaskohtaisesti.”

Henna Östberg, Alutec

Kun terassilasituksen myyjä on tulossa käymään:

  • Keskustelkaa perheenä ja kirjatkaa ylös toiveita jo etukäteen.
  • Visioikaa elämää kymmenen vuotta eteenpäin.
  • Mitä teette terassilla tai sen välittömässä läheisyydessä?
  • Millaisia elementtejä tai sisustuksellisia ratkaisuja tilaan laitetaan?
  • Mistä kuljetaan sisään ja mistä ulos?
  • Upotetaanko alakisko terassiin kompastumisriskin vuoksi?
  • Haluatteko, että kaikki lasit saa vedettyä sivuun, vai voiko joku osuus olla kiinteä?
  • Mihin suuntaan lasit voivat avautua ja onko tarvetta lukita tila?

Terassilasituksen ulkonäköön vaikuttavat tekijät

Etukäteen voi miettiä myös, minkä näköisen tilasta haluaa. Puurakenteille ja alumiiniprofiileille voi valita värin esimerkiksi talon julkisivun mukaan. Lasit voivat olla puitteettomia, jolloin maisema säilyy eheänä tai puitteellisia, jolloin tilasta tulee tiiviimpi ja elementeistä hieman kevyempiä siirrellä ohuemman lasit ansiosta.

Lasi sävy vaikuttaa paitsi terassin ulkonäköön, myös käyttömukavuuteen. Sävytetyllä lasilla tilaan saa aurinko- ja näkösuojaa. Kirkkaan lasin pariksi on taasen mahdollista hankkia esim. terassiverhoja suojaa antamaan.

Kiinnostuitko terassilasituksesta?

Asiantuntevat jälleenmyyjämme ympäri Suomen suunnittelevat kanssasi kotiinne ja perheenne tarpeisiin sopivan lasituksen. Tarvittaessa voitte myös saada koko terassin rakennettuna perustuksista asennukseen saakka avaimet käteen -periaatteella.

Edellinen Seuraava

Liittyvät artikkelit