Joulusisustus talvisaella lasiterassilla

Lasitettu terassi talvella – Vinkkejä sisustukseen, hyötykäyttöön ja joulufiilistelyyn

Blogi | | 14.11.2022

Lasiterassin käytössä talvella varastona ei ole mitään vikaa. Se on oiva säilytyspaikka kesäkalusteille, ruohonleikkurille, tyhjille istutusruukuille ja muille kesäkauden tavaroille – etenkin, jos varastointitila on muuten vähissä. Toisaalta lasitus säästää tilaa varastosta, koska terassilla olevat kalusteet ja somisteet voi huoletta jättää lasituksen suojiin myös talvella. Varastoinnin lisäksi talvista terassia voi kuitenkin käyttää hyvin monella muulla tavalla. Lue tästä vinkit!

Sisusta terassista tunnelmallinen ja kotoinen talvipesä

Talviterassi voi olla yhtälailla miellyttävä ja kaunis silmälle kuin kesäinenkin terassi. Kaunista tilaa voi ihailla sisältä tai siellä voi piipahtaa vilvoittelemassa saunasta. Jos lasitetussa ulkotilassa on poreallas, on höyryävä kylpy kirpeässä pakkassäässä miellyttävämpää viimalta ja tuiskulta suojassa. Poreilusta saa oikein tunnelmallisen, kun terassi on sisustettu talviseen asuun ja valaistu houkuttelevasti kausivaloilla, lyhdyillä ja kynttilöillä. Altaalle on mukavampi hipsiä pienellä pakkasella paljain varpain, jos terassi on kauttaaltaan matoitettu eristävällä terassimatolla.

Talviselle terassille kuuluvat tietenkin havut, varvut, oksat, kävyt ja muut luonnonmateriaalit. Ikivihreät erottuvat kauniisti lumista maisemaa vasten. Elävyyttä ruukkuasetelmiin saat yhdistelemällä erisävyisiä ja -kokoisia havukasveja kuten sypressejä, tuijia ja katajia. Voit myös taiteilla metsän omista materiaaleista kranssin ja ripustaa sen terassin seinälle. Kun askartelet kranssin terassilla, ei sotku päädy sisälle. Täältä löydät kivoja ohjeita kranssien tekoon luonnon materiaaleista. Havukasvien lisäksi talvisiin asetelmiin sopivat jäkälät ja sammaleet. Hopeakäpälällä ja hopealangalla saat istutuksiin huurteisuutta. Muratti jäätyy kauniiksi kimaltelevaksi köynnökseksi pakkasella. Väriläiskinä toimivat puolestaan eriväriset kuivakukat sekä kanervat. Kivoja yksityiskohtia saat lisäämällä käpyjä ja pähkinöitä.

Jouluinen terassi

Jouluna myös joulukuusen voi viedä terassille. Lasituksen ansiosta sen voi koristella ihan yhtä näyttävästi kuin sisäkuusenkin, kunhan valot ja tähti kestävät ulkokäytön. Terassilla kuusi on suojassa esimerkiksi innokkaalta kissalta tai uteliaalta taaperolta. Juhlapyhien aikaan monen jääkaappi pursuaa yli äyräidensä. Lasiterassia voi hyödyntää tällöin myös ruokien säilytyspaikkana ilman huolta linnuista tai vaeltavista kissoista.

Lasiterassin hyötykäyttö talvella

Lasitettu terassi tuo etenkin lapsiperheille pieniä helpotuksia talvella. Pienen lapsen nukuttaminen ulos päiväunille pienellä pakkasella on hieman turvallisempaa lasituksen suojissa. Vaunut ovat suojassa viimalta ja untaan tuhiseva pikkuinen oravilta ja kissoilta. Kynttilöiden polttaminen terassilla voi olla huolettomampaa ja paloturvallisempaa kun lähellä ei ole iltavillissä juoksevia lapsia. Lasiterassi taipuu myös suojaisaksi lähiretkipaikaksi kaakaon juonteineen. Kuinka hyvältä maistuu höyryävä vaahtokarkkikaakao vilttiin kietoutuneena karvaisen pehmeän taljan päällä talvista maisemaa ihaillen! Jos perheestä löytyy innokkaita telttailijoita, talvitelttailun kokeilun voi aloittaa omalta terassilta. Teltta ei hautaudu lumeen ja voi olla terassilla pysytettynä vaikka koko talven.

Nappaa tästä ohje kaneliseen vaahtokarkkikaakaohon ja nauti talvisella lasiterassilla:

Ohjeesta tulee neljä annosta. Kaakaohon käyvät parhaiten pienet vaahtokarkit, mutta voit käyttää myös suurempia pilkottuna.

  • 1 l täysmaitoa tai kauramaitoa
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 4 rkl pieniä vaahtokarkkeja
  • 4 kanelitankoa

Kuumenna maito kattilassa ja sekoita siihen kaakaojauhe. Laita lusikallinen vaahtokarkkia mukeihin, kaada kaakao päälle ja koristele kanelitangoilla. Nauti höyryävänä lasiterassilla.

Myös muille kuin lapsiperheille lasitukset luovat suojaisan tilan esimerkiksi villavaatteiden tuuletukselle. Jos sisällä ei ole riittävästi tilaa jätteiden lajitellulle, voi terassille sijoittaa kannellisia astioita tätä varten. Ruoan jäädyttäminen terassilla valmistuksen jälkeen ennen jääkaappiin tai pakastamiseen säilömistä on fiksua energiansäästöä.

Kuuma vaahtokarkkikaakao maistuu lasiterassilla

Miltä tuntuisi nauttia kuppi kuumaa kevättalven ensimmäisten auringonsäteiden lämmittämällä omalla lasiterassilla? Löydä lähin jälleenmyyjäsi, kysy mahdollisesta talvikampanjasta ja hanki lasitukset kevääksi nyt. Asennus onnistuu oikein hyvin myös talvikeleissä!

Edellinen Seuraava

Liittyvät artikkelit